Hoe werkt het? Stap voor stap:

Zelf online je tickets verkopen is bij CloudTickets heel eenvoudig. In een paar eenvoudige stappen kan de kaartverkoop van je evenement direct beginnen en kunnen jouw bezoekers simpel, snel en veilig tickets bestellen.

1. Aanmelden evenement

Registreer je evenement in het online admin portaal. Wat heb je nodig? Gegevens van het evenement zoals de naam en een omschrijving. De datum/data waarop het plaatsvindt en de ticketprijs. Je kunt een evenement aanmaken met tickets met datum en tickets zonder datum.

Uiteraard kun je variëren in tickets, prijzen (denk aan early bird of VIP). Met een logo, afbeelding en eigen teksten maken we het ticketsysteem nog persoonlijker.

Registeren

2. Ontwerpen

In het online admin portaal ontwerp je vervolgens zelf je eigen online ticketpagina inclusief jouw eigen logo en teksten. De tickets krijgen naast je eigen ticketpagina ook een eigen uitstraling. De prijsstelling van de tickets bepaal je helemaal zelf.

Je kunt hier een onbeperkt aantal extra velden configureren om zo (extra) informatie te verzamelen van je bezoekers. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een kenteken of geboorte data.

Ontwerpen

3. Betalen

De betaling van de tickets gaat via een “Payment Service Provider”. Wij hebben een integratie met Mollie waarmee je o.a. via iDEAL kunt afrekenen. De fee hiervan bedraagt slechts €0,29 en de betalingen worden door Mollie Payments op een veilige manier verwerkt. Je krijgt direct het geld op je eigen rekening.

CloudTickets hanteert 1 vaste vergoeding per e-ticket. Deze kosten worden doorgaans doorberekend aan de bezoeker, met andere woorden: CloudTickets zelf is gratis voor organisatoren!

4. Start met verkopen!

Je eigen ticketpagina is direct beschikbaar. De ticketpagina url link vind je terug in het admin portaal. Deze link kun je eenvoudig op je website plaatsen of delen via social media. Als de bankgegevens door Mollie zijn gevalideerd, dit duurt doorgaans 1 werkdag, dan kan de kaartverkoop van start.

Ticketpagina

5. Ticket e-mail

Alle tickets zijn na aankoop direct te downloaden en worden per e-mail als een PDF-bestand verzonden. Op elk ticket staat een unieke qr-code. Daardoor is het zinloos om tickets te kopiëren. Het ticket kan op A4 formaat worden geprint en gescand bij de entree.

De e-tickets en de e-mail kunnen zelf gepersonaliseerd en aangepast worden in het online admin portaal.

6. Ticket scanning

Het scannen van de QR-code kan, indien gewenst, gratis met onze online app. Het enige wat je nodig hebt is een Android of Apple toestel met camera plus internetverbinding. Er is geen limiet aan het aantal scanners per evenement. Er wordt direct gecontroleerd of het ticket geldig is. De QR-code kan zowel van papier als van de telefoon gescand worden.

Ook kun je de QR-codes in een los bestand downloaden en integreren met je eigen offline scanner oplossing.

7. Administratie

In het admin portaal kun je vervolgens een export bestand genereren van de verkochte tickets. Je kunt hier vervolgens kiezen of je dit wilt groeperen op order of ticket.

Het admin portaal van CloudTickets is simpel in gebruik en makkelijk zelf te besturen. Bijvoorbeeld om een kaartje nogmaals te versturen of om een reservering te annuleren.